Psyllium nejvyšší jakosti pochází z oblasti Pujaba v Indii. Má schopnost nabobtnat a zvětšit svůj objem až čtyřiceti násobně, takže již velmi malé množství zaplní žaludek a vyvolá pocit sytosti. Vláknina psyllium je velmi šetrná a nedráždí stěny žaludku a střev, takže se doporučuje lidem, kteří z důvodu citlivosti trávicího systému nemohou užívat vlákniny z otrub, celozrnných obilovin, nebo sušeného ovoce. Psyllium neobsahuje lepek, navíc není návykové, takže je vhodné k dlouhodobému užívání místo běžných projímadel, které mají vedlejší účinky. Doporučení: 1 až 2 čajové lžičky vlákniny se rozmíchají ve vlažné vodě, čaji, šťávě, nebo jiné tekutině a nechají se 5 minut bobtnat. Poté se konzumuje a to ráno, nebo večer před jídlem. Psyllium je možné přidat také do jogurtů, ovocných koktejlů, nebo na pečivo. Maximální denní dávka je 5 gramů. Psyllium používejte vždy s dostatkem vody, protože bez ní může paradoxně způsobit nadýmání nebo zácpu! Pokud si budete psyllium přidávat do ... Celý popis
Psyllium nejvyšší jakosti pochází z oblasti Pujaba v Indii. Má schopnost nabobtnat a zvětšit svůj objem až čtyřiceti násobně, takže již velmi malé množství zaplní žaludek a vyvolá pocit sytosti. Vláknina psyllium je velmi šetrná a nedráždí stěny žaludku a střev, takže se doporučuje lidem, kteří z důvodu citlivosti trávicího systému nemohou užívat vlákniny z otrub, celozrnných obilovin, nebo sušeného ovoce. Psyllium neobsahuje lepek, navíc není návykové, takže je vhodné k dlouhodobému užívání místo běžných projímadel, které mají vedlejší účinky. Doporučení: 1 až 2 čajové lžičky vlákniny se rozmíchají ve vlažné vodě, čaji, šťávě, nebo jiné tekutině a nechají se 5 minut bobtnat. Poté se konzumuje a to ráno, nebo večer před jídlem. Psyllium je možné přidat také do jogurtů, ovocných koktejlů, nebo na pečivo. Maximální denní dávka je 5 gramů.