Medicinální víno - digestiv. Vyrábí se z červeného révového vína a 12 bylin typických pro pohoří Šumavy. Pije se v malých dávkách po jídle, hořčiny obsažené v bylinách pomáhají sekreci žaludečních šťáv a tím lépe trávit. Obsah alkoholu tohoto medicinálního vína se pohybuje okolo 11% obj., záleží na dané výrobní šarži. Celý popis
Kitl Šumavské bylinné je medicinální víno z červeného révového vína a 12 šumavských bylinek. Pije se v malých dávkách po jídle pro lepší trávení. Obsah alkoholu tohoto medicinálního vína se pohybuje okolo 11 % obj. Výrobce bylinných nápojů Kitl s. r. o. navazuje na tradici doktora Kittela (1704 - 1783), pověstného lékaře z pomezí Jizerských hor a Krkonoš. Složení: Révové víno červené, cukr, výtažky z bylin, aroma, zahušťovadlo: arabská guma z výronku stromu Acacia, konzervant: sorban draselný, antioxidant: oxid siřičitý. Dávkování: Skleničku 100 ml denně po jídle. Nejlépe chutná vychlazené na teplotu 10-12°C. Upozornění: Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Nepřekračujte doporučenou dávku. Není určeno osobám mladším 18 let, těhotným a kojícím ženám. Neužívejte v kombinaci s léky, nebo pokud jste nemocní. Není určeno jako náhrada pestré stravy a zdravého životního stylu.