České těstoviny z luštěninové mouky zpestří Váš jídelníček. Vynikají vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména jako příloha či do salátů, nejlépe v kombinaci se zeleninou. Celý popis
Hledáte zajímavé těstoviny bez lepku a bez vajec? Vyzkoušejte luštěninové těstoviny ve tvaru italských gigli. Jsou vyrobeny z mouky z červené čočky. Do jídelníčku si je mohou zařadit tedy jednak lidé citliví na lepek, jednak vyhovují požadavkům veganské stravy. Díky vysokému podílu bílkovin se jedná o výživnou potravinu, která rozhodně stojí za zkoušku. Hodí se jako příloha k omáčkám nebo přísada do salátů. Díky syté žlutooranžové barvě na talíři velmi dobře vypadají vedle zeleniny nebo masa. Použití: Těstoviny vaříme v osolené vodě s kapkou oleje (100 g těstovin/ 1 l vody) za občasného míchání 3 min. a 5 min. necháme dojít. Po dosažení požadované měkkosti scedíme, propláchneme studenou vodou a zakápneme olejem. Doporučená dávka luštěninových těstovin je 60 g (hmotnost suchých těstovin před vařením), pro děti 30 g. Můžete také kombinovat s klasickými obilnými těstovinami. Složení: Mouka z červené čočky. Může obsahovat stopy sóji.