Černá čočka svými drobnými zrnky i barvou připomíná kaviár, má jemnou oříškovou chuť a vynikající nutriční profil. Tahle čočka určitě stojí za vyzkoušení! Skvěle se hodí do salátů, jako příloha k lososovi či drůbeži, výborně chutná s kořenovou zeleninou, vlašskými ořechy či v pomazánkách. Je drobnější a její zemitější chuť se výborně hodí i do různých nádivek a polévek. Celý popis
Nebaví vás jíst stále tytéž přílohy a máte radost z pestré stravy? Přemýšlíte o zařazení luštěnin do jídelníčku, ale klasická čočka vás neláká? Vyzkoušejte luxusní druh neloupané černé čočky, která svým vzhledem trochu připomíná kaviár. Má drobná zrnka a po uvaření stále drží tvar. Má jemně oříškovou chuť a výborné výživové vlastnosti. Skvěle se hodí jako příloha k zelenině nebo k masu, lze ji kombinovat s kořenovou zeleninou, vlašskými ořechy nebo ji přidávat do polévek a pomazánek. Při servírování tvoří na talíři krásný barevný kontrast se zeleninou. Složení: Čočka černá drobnozrnná, neloupaná. Může obsahovat stopy lepku. Výživové údaje ve 100 g výrobku: Energetická hodnota 1294 kJ/ 297 kcal, tuky 1,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g), sacharidy 48,8 g (z toho cukry 0,0 g), vláknina 8,9g, bílkoviny 24,3 g, sůl 0,03 g. Použití: Čočku přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 25 – 30 minut.