Mandle jsou velice známé ořechy samotné nebo v ořechových či ovocných směsích. Jsou prospěšné našemu zdraví jelikož jsou plné minerálů, především zinku, vápníku, draslíku, hořčíku, železa a dalších vitamínů, nenasycené mastné kyseliny, vláknina a bílkoviny. Mandlové oříšky pomáhají zlepšovat kvalitu vlasů, nehtů a pleti. Pravidelná konzumace posiluje nervy, srdce, imunitu, dodáva pevnost svalů a pomáha překonávat stres a únavu. Celý popis
Mandloň nejen nádherně kvete, ale poskytuje nám pochoutku v podobě mandlí. Lahodná jádra plodů mandloně jsou výživná a najdeme v nich řadu cenných látek. Kromě nenasycených mastných kyselin obsahují bílkoviny, vitaminy, minerální látky a vlákninu. Mandle oceníte jako rychlou svačinku s čerstvým nebo sušeným ovocem, do snídaňové kaše či jako pochutinu k vínu. Jsou oblíbenou surovinou do salátů, dezertů i pečiva nebo i k výrobě mandlového mléka. Složení: Jádra mandlí natural. Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 3862 kJ/880 kcal, tuky 52 g, z toho nasycené mastné kyseliny 4 g; sacharidy 19,0 g, z toho cukry 4,8 g; bílkoviny 18,0 g, 0,03 g. Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.