Kešu ořechy právem patří do zdravého jídelníčku. Jsou skvělým doplňkem stravy, neboť organismu dodávají řadu vitamínů jako A, B či E, minerálních látek, nenasycených mastných kyselin i bílkovin. Co se týče minerálních látek, představují významný přírodní zdroj hořčíku. Navíc mají jedinečnou máslovou chuť, a proto jsou velmi oblíbené i v kuchyni. Jednoduše z nich připravíte lahodnou kešu omáčku nebo pomazánku. Stejně tak je oceníte při přípravě raw cukroví či sladkých dezertů. Kešu oříšky na první pohled každý pozná podle jejich typického ledvinového tvaru. Díky vysokému obsahu tuků se z kešu ořechů vyrábí i vynikající kešu olej. Celý popis
Kešu oříšky jsou měkké a příjemně nasládlé plody Ledvinovníku západního. Díky jemné chuti i nutričnímu přínosu jsou vyhledávanou pochoutkou nejen mezi příznivci zdravé výživy. Kešu obsahují nenasycené mastné kyseliny, bílkoviny, minerální látky a řadu vitamínů. Pro jedinečnou máslovou příchuť jsou oblíbené také v kuchyni. Složení: Kešu jádra. Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 2576 kJ/615 kcal, tuky 46,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 9,1 g; sacharidy 32,6 g, z toho cukry 5,2 g; bílkoviny 15,3 g, sůl <0,03 g. Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů. Použití: Použijte je k přípravě kešu omáčky či pomazánky nebo raw cukroví či sladkých dezertů. Díky vysokému obsahu tuků se hodí i k výrobě vynikajícího kešu oleje.