Plody rakytníku řešetlákového jsou velmi bohaté na řadu vitaminů, stopových prvků, nenasycených mastných kyselin a biologicky aktivních látek, které mají pozitivní vliv na zdraví člověka. Zvyšují imunitu organismu, působí proti únavě a díky vysokému obsahu vitaminu C jsou velmi vhodné při rekonvalescenci. Rakytník byl využíván již ve starověké Evropě, Římě i Řecku pro svoje blahodárné účinky na zdraví i psychiku člověka. Šťáva z rakytníku řešetlákového je lahodná a příjemně osvěžuje. Je možné ji ředit nebo podle chuti přidávat do čaje, pití, tvarohu, jogurtu i do různých domácích dezertů a koktejlů. Užívat ji ale můžete i samostatně po lžičkách nebo lžících. Šťáva je velmi bohatá na antioxidanty, obsahuje vitamin A, B, C, D, E, F, K a P, které mají významný vliv na odolnost organismu. Jedinečným způsobem čistí organismus člověka od toxických látek a působí pozitivně na stav mysli. Je zdrojem mnoha minerálů i flavonoidů a obsahuje i vysoké množství železa potřebného pro zdraví ... Celý popis
Plody rakytníku řešetlákového jsou velmi bohaté na řadu vitaminů, stopových prvků, nenasycených mastných kyselin a biologicky aktivních látek, které mají pozitivní vliv na zdraví člověka. Zvyšují imunitu organismu, působí proti únavě a díky vysokému obsahu vitaminu C jsou velmi vhodné při rekonvalescenci. Rakytník byl využíván již ve starověké Evropě, Římě i Řecku pro svoje blahodárné účinky na zdraví i psychiku člověka. Šťáva z rakytníku řešetlákového je lahodná a příjemně osvěžuje. Je možné ji ředit nebo podle chuti přidávat do čaje, pití, tvarohu, jogurtu i do různých domácích dezertů a koktejlů. Užívat ji ale můžete i samostatně po lžičkách nebo lžících. Šťáva je velmi bohatá na antioxidanty, obsahuje vitamin A, B, C, D, E, F, K a P, které mají významný vliv na odolnost organismu. Jedinečným způsobem čistí organismus člověka od toxických látek a působí pozitivně na stav mysli.